Select Menu

Random Posts

Teknologi

Panduan

Online Busines

agama

Pelancongan

Pertanian

» » Huawei Memperlihatkan teknologi pengecasan pantas untuk bateri lithium-ion   Huawei Memperlihatkan Pengecasan Pantas Yang Mampu Mengecas Bateri 3000mAh Sehingga 48% Dalam 5 Minit Inovasi dalam arena bateri akhir-akhir ini dilihat lebih menumpukan kepada sokongan pengecasan pantas. Terkini, hari ini pihak Huawei melalui Watt Lab mempertontonkan teknologi pengecasan pantas untuk bateri lithium-ion yang berfungsi lebih 10 kali ganda pantas berbanding sedia ada.
Huawei mempertontonkan dua video untuk teknologi pengecasan pantas ini – dimana yang pertama memperlihatkan bateri dengan kapasiti 600mAh yang boleh dicas sehingga 68% dalam masa hanya 2 minit. Melalui satu lagi demo yang diperlihatkan, Huawei mempertontonkan kebolehan mengecas bateri berkapasiti 3000mAh sehingga 48% dalam masa hanya lima minit – sekaligus menawarkan masa panggilan selama 10 jam.
   Huawei mengatakan dalam menjayakan perkara ini, mereka menggunakan heteroatom yang mana menjadikan pengecasan lebih pantas, tanpa memberikan kesan kepada jangka hayat bateri.
Kejayaan baru daripada pihak Huawei ini dilihat akan membawa kepada pelbagai kelebihan dan revolusi baru dalam arena peranti mudah-alih elektronik.
  Ia tidak diketahui lagi bilakah Huawei merancang untuk mengintegrasikannya pada telefon pintar dan peralatan elektronik mereka.
Sumber: Huawei

About Nazri slumber

WePress Theme is officially developed by Templatezy Team. We published High quality Blogger Templates with Awesome Design for blogspot lovers.The very first Blogger Templates Company where you will find Responsive Design Templates.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments

Leave a Reply