Select Menu

Random Posts

Teknologi

Panduan

Online Busines

agama

Pelancongan

Pertanian

» » Produk makanan coklat kanak-kanak "Berisiko "

Kastam dan Lembaga Imigresen Amerika Syarikat mendedahkan bahawa dalam setahun mereka merampas ratusan ribu pernak - pernik yang dibawa oleh pelancong . Salah satu barangan terlarang yang tidak boleh dibawa pelancong iaitu Kinder Joy atau Kinder Egg .


Produk makanan coklat " Kinder Joy " yang didalamnya ada mainan plastik ini dianggap akan membahayakan anak - anak . Lembaga Imigresen Amerika Syarikat mengungkap , anak - anak boleh tersedak apabila pengambilan cemilan ini . Bahkan juga sepanjang 2011 , lembaga sudah menyita 60. 000 buah Kinder Egg .

Dalam sebuah Viral Gambar yang mengedar mengatakan bahawa Kinder Joy mengandungi Lilin sama seperti yang ada dalam sebuah Sterofoam . Kandungan Lilin inilah yang SANGAT berisiko menyebabkan kanser . HEmmeee Cukup mengerikan Bukan ?

Sumber :Bontang post

About Nazri slumber

WePress Theme is officially developed by Templatezy Team. We published High quality Blogger Templates with Awesome Design for blogspot lovers.The very first Blogger Templates Company where you will find Responsive Design Templates.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments

Leave a Reply